שלום לכולם,
ברצוני לשתף את דרכי בדרך הרוחנית שממנה אולי ניתן להבין משהו.
לאורך השנים חשתי שהדברים כפי שהם מתנהלים בחוץ חסר בהם משהו הרי לא יתכן שכל החיים מתמצים בלימודים עבודה בית וקצת בילוי התחושה הפנימית הייתה אחרת אבל לא הבנתי מה היא, והמשכתי בחיים הרגילים צבא עבודה כשכיר ואז כעצמאי בהקמת עסק תוך התעלמות מאותם תחושות אבל ככל שברחתי מהם הם הראו לי שהם קיימים בהרגשת מתח ולחץ גבוהים עד שהחלטתי לקחת פסק זמן שמתי את דעותיי הקדומות עד כמה שאפשר בצד והתחלתי לקרוא ספרים רבים אודות דתות ומורים רוחניים תחושת הבטן שלי מבלי להבין לגמריי לא התחברה לרובם המוחלט וזאת מהסיבה שהם הביעו ידע מה נכון לעשות ואם תעשה כך וכך תגיע...מכיוון שכל אחד "יודע" אז מי צודק הרי לא יכול להיות שכולם צודקים, הדת היהודית הנוצרית המוסלמית למשל כל אחד טוען לכתר וזו בדיוק הסיבה שלבסוף כולם נלחמים.
עד שנתקלתי במורה רוחני בשם קרישנמורטי שלראשונה אדם שלא ציין מה נכון ומה לא אלא הציג הכל בשאלות, אינטואיטיבית הבנתי שזה הדבר הנכון עבורי להציג לעצמי שאלות לא למהר לענות ואז התשובות מגיעות וכשהן באו הן באו ממני ולא רק מהידע שצברתי.
מכיוון שנוספה לי ראייה חדשה בהירה ממוקדת ורחבה היה קשה לסביבה הקרובה להבין על מה בדיוק אני מדבר ולקח לי זמן להבין שכל אחד נמצא במקומו וזה בסדר גמור.
רציתי לשתף אחרים בראייה והכרתי קבוצות שונות של מדיטציות ולימוד לא ממש הייתי חבר בהם למשל היו מספר מפגשים מעניינים עם שי טובלי שמאוד האירו את עיניי אבל לא מצאתי לנכון ממש לעבור ליישוב שהם התגוררו בו מורן.
בהמשך הייתי בתוכנית לימוד שנתית שנקראית פריזמה 21 שבמעלה צביה, השנה הזו הייתה השנה המשמעותית בחיי, לראשונה תהליך כולל הרצאות רבות של עשרות מרצים, ופעילויות רבות יצירתיות כתיבה שירה ריקוד פיסול שיחות רבות ועוד אני אפילו לא יודע מהיכן להתחיל, כל התהליכים מאפשרים לכל אחד לגלות מיהו באמת בסביבה נעימה לא שיפוטית בתקופה כזו התקדמתי המון היכולות גדלו דווקא בגלל הסביבה התומכת לאורך זמן הצמיחו יכולת התמודדות גבוהה במצבים שונים בחיי היום יום בעבודה בבית והרגשתי שזוהי ילדותי השנייה האמיתית.
אינני מתגורר בישוב היו כאלה שנשארו וכאלה שלא הכל בצורה חופשית ונעימה התחושה לכל אורך הדרך היא סביבה תומכת המאפשרת התפתחות אישית לכל אחד לפי הבנתו ודרכו.
היום בחיי היום יום אני מתגורר עם אישתי בישוב רגיל אילון בצפון וביום יום לפני העבודה קורא ספרי הגות שונים מתרגל ומתחיל את היום בכיף.
אני יכול לומר שמרגע שלקחתי אחריות אישית לעצמי מבלי לחפש אשמים בכל דבר החיים משתנים, סוג של תשומת לב מכוונת המאפשרת להעריך את הדברים הקטנים בחיים וליהנות מהדרך על התוצאות אין שליטה אפשר רק לעשות כמיטב יכולתי.
נוכחתי שאת האושר האמיתי לא ניתן למצוא בחוץ לא בדמות בת זוג, ילד, כסף, גורו, כת או כל דבר אחר אם לא ניתן לראות את זה מבפנים נוצרת תלות מבחוץ מהעיניים החוצה כדי לקבל את התחושה הזו שכבר נמצאת כל הזמן בפנים רק מכוסה (כמובן שמערכת יחסים טובה ואוהבת עם בת זוג וילדים וכסף זה נפלא אך אם קיימת תלות נפשית פסיכולגית בבת הזוג בילד בכסף מתחילות הבעיות).
בחודש פברואר האחרון התחלתי קורס תיקשור רוב חברי הקבוצה הם חברים קרובים של המורה לא אנשים אשר חדשים לו.
כל מה שהאדם היה אומר פשוט קיבלנו כמובן מאליו תמיד הוא אמר יש לכם את זכות הבחירה אבל תמיד הוביל אותנו לבחור במה שהוא מעוניין שנבחר.
הנורה האדומה התחילה לדלוק אצלי כאשר הוא אמר היום קיבלתי עבורכם קוד שהוא רק עובר הקבוצה שלנו בעוד קבוצות אשר אלמד.
עמיד אותנו במדיטציה במעגל אמת את מהות המדיטציה לא זוכרת בכלל את התוכן גם לא.
ואז הוא בא ולחש לכל אחת ואחת מהבנות בקבוצה הקוד הוא ... ונתן לנו 7 ספרות הדגיש שאת הקוד הנל אסור לנו להוציא החוצה ומותר לנו להשתמש בו רק בקול הפנימי שלנו ופשוט לא להגיד אותו מול אנשים.
באותו רגע הנורה האדומה התחילה לדלוק לצעוק סכנה.
למחרת היום היתה לי שיחה איתו ואמרתי לו זה נתן לי סיטוציה של כת.
כמובן הוא הכחיש ומה פיתאום אני נותן לכם את זכות הבחירה וכו'. אבל מאותו הרגע האנרגיות כבר לא היו אותו דבר.
בהמשך גיליתי כי אחת הבנות אשר ממש סוקדת לו וכל הזמן מתקשרת ומבקשת עזרה בכל מיני דברים פשוט משקרת לקבוצה ומספרת על אסונות שלו קראו בכלל על מנת למשוך תשומת לב כאשר הבאתי את הדברים בקבוצה הוא הגן עליה ללא הפסקה ואמר שאני זאת שכל הזמן מלכלכת עליו.
ועושה לו נזקים.
ברגע שקוראים לקבוצה מסויימת בקוד.
ואז אנו מגלים ש....
שמו נותן את הספרה
שם משפחתו נותן את הספרה
מספר הבית שלו נותן את הסיפרה
ות. יום הולדתו נותן את הסיפרה.
זאת לא כת.
אשמח לתגובתכם.
אור ואהבה
בעלי חבר בכת הסידהא יוגה כבר 8 שנים. אנחנו נשואים 8 חודשים וחשוב לי לציין שלפני הנישואין הוא המעיט בערכו של המרכז, הכחיש את כל השמועות עליהן שאלתי אותו והבטיח לי שהוא לא נותן להם כסף, דברים שהתגלו כלא נכונים, כמובן... אם מישהו יכול לתת לי כמה שיותר מידע על המקום הזה ויכול לייעץ לי אולי, מה לדעתו אני צריכה לעשות- אני ממש ממש ממש אודה לכם. ניסיתי להפגש עם מישהי, נציגה שלהם על מנת לקבל תשובות אבל כל מה שקיבלתי הן הטפות מוסר שאני חייבת לכבד את בעלי אם אני רוצה שיישאר איתי- ולהצטרף אליהם ביחד איתו...אני חייבת לציין שאני מתוסכלת מכל הגישה שלו, אותה הוא רוכש שם ושוקלת את צעדי, חייבת עצות. תודה....
אף על פי שאין לי שום מידע לגבי הכת, אומר לך כמה דברים.
ראשית, את יכולה לחפש בגוגל על הכת ולמצוא המון מידע.
שנית, אם בעלך חבר בכת, לא חשוב איזו, כבר 8 שנים, הסיכוי שיצא משם הוא קלוש.
ככל הנראה הוא ינסה ביחד עם חברי הכת לצרף אותך לשם, ולכן כדאי שיהיה לך כמה שיותר מידע על הכת, על מנת שתוכלי להתמודד.
הכי טוב היה לו לא היית מנסה להתעמת איתם כלל. אבל אם תחושי שמכריחים אותך, אז שלפחות יהיה לך מספיק מידע.
ממליצה לך בכל אופן להתקשר למרכז ולבדוק אופציות נוספות לעזרה.
אין מה להיפגש עם נציגים של כת כדי לקבל תשובות. ברוב המקרים הם ינסו לצרף אותך בטוב או באיומים, כפי שאכן קרה לך.
בדקי שוב את הקשר שלך עם בעלך. אם הוא לא מבוסס על אמון הדדי עכשיו, ספק רב אם יהיה שינוי בשנים הבאות.
מאחלת לך המון הצלחה!
שרון
אם ההתנהגות שלו לא טובה לך, אם גילית שהתחתנת עם מאחז עיניים - מה את רוצה? להציל אותו?
הוא שם שמונה שנים. תניחי לו בשקט וחפשי לך אהבה עם מישהו יותר שפוי.
מסיונריות לקהל המשיח הגואל
רבותי הקוראים.
אם יש כת בארץ זאת הכת.
סטודנטים וחיילים עטים עליכם לכופף אותכם כמו שכופפו את הנשים של הגואל
עמית ואביב הגואל עוטי גלימה לבנה חזקים מאוד בשיכנועי רוח
יש להיזהר
אברי גלעד.
שמה הוא שרי הורביץ קישור ראשון: לחפש ברשימה את הראיון
http://reshet.ynet.co.il/11388.aspx
קישור שני : פרק מלא יש לחכות קצת ואז להעביר ל 19:25 דקות.
http://reshet.ynet.co.il/11462.aspx
פוגשת "מטפלת" המשויכת לסילקן טייגר
מה שעולה לנו 1200 ש"ח לחודש שאין לנו
מהיחשפויות אקראיות שלי לתכנים המועברים שם, העניין נראה לי שרלטני, חלטוריסטי וקיצוני
החומרים ברשת הנוגעים לסילקן מעוררים בי תיעוב, לא הייתי רוצה שום קשר לזה בחיי
זוגתי טוענת שהמפגשים עוזרים ומלמדים ושהיא לא מזהה שם שום אפשרות של נזק או של כוונה שלילית
אני עדיין מודאג, מאוד
דווקא נשמע שיכול לגרום נזק.
לא שמעתי על הכת הזאת אבל זה נשמע כמו הרבה מאוד כסף.
אם בת זוגתך מוצאת בזה עניין לך אין הרבה מה לעשות, מה שכן תצטרכו לפתור אין העניין הכספי.